Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ

Για ένα καλύτερο πρωτάθλημα παλαιμάχων...

“Σπουδαιότερο είναι όχι να νικά κανείς, αλλά το να χρησιμοποιεί καλώς τη νίκη του”. Λόγια του Αισχύλου που ξεχάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου…
Η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα Παλαιμάχων με διοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για εμάς, ως μια μικρή γωνιά της περιφέρειας, αντιμετωπίστηκε εξ αρχής με σεβασμό στους κανόνες που διέπουν το πρωτάθλημα αλλά και στους αντιπάλους που θα «συναγωνιζόμασταν» εντός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων.
Δημιουργήσαμε μια ομάδα με ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως επί το πλείστον σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έχοντας όμως μαζί μας, τον Σωτήρη Μαυροδήμο, τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή που ανέδειξε ο νομός, με καριέρα σε Κοζάνη, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου και Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα. Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι είναι μέγιστη τιμή να φοράμε την ίδια φανέλα με τον Σωτήρη, ο ίδιος πιστεύει ότι είναι δικιά του η τιμή να μας έχει συμπαίχτες. Έτσι ακομπλεξάριστα…
Έτσι πορευτήκαμε ως τώρα και ως Αιανιώτες δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε «συνήθειες». Πιστοί στις αξίες και στους κανόνες, γραφτούς και άγραφους, που διέπουν ένα γεγονός.
Μακάρι λοιπόν να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό το πρωτάθλημα τιμής σε παλιούς ποδοσφαιριστές επαγγελματίες, ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες έγινε για να μείνει αυτό το άγγιγμα με τη μπάλα, να ξανανιώνουμε κάθε δεύτερη Δευτέρα, να αναμετριόμαστε και ο καλύτερος ας κερδίζει. Έτσι κι αλλιώς το αντάμωμα βετεράνων ποδοσφαιριστών εντός και εκτός αγώνα μόνο έντονα συναισθήματα χαράς μπορεί να δώσει.
Έλα όμως που κάποιοι δεν σέβονται τίποτα. Και έχουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα κακού παραγοντισμού, αγενούς άμιλλας και απαξιωτικών συμπεριφορών απέναντι σε αντίπαλες ομάδες. Και το σημαντικότερο, απέναντι στη διοργανώτρια αρχή. Έτσι ευτελίζεται ο θεσμός κι αντί να προσελκύονται ομάδες κι άλλων πόλεων για να στηρίξουν μια τόσο σημαντική προσπάθεια, έχουμε φαινόμενα συρρίκνωσης των ομάδων και τελικώς απαξίωσης του ίδιου του θεσμού που με τόση θέρμη στήριξαν εν τη γενέσει της, τόσο η διοργανώτρια αρχή όσο και οι ομάδες.
Και φτάσαμε στο σημείο να παρατυπούμε οργανωτικά με αθεώρητα δελτία ποδοσφαιριστών, με διπλά δελτία ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν και στα πρωτάθλημα των Ε.Π.Σ., να «μιλάμε» με διαιτητές, να βγάζουμε μένος στους αντιπάλους, αντί να χαρούμε τον αγώνα να σεβαστούμε τον ιδρώτα και να δώσουμε τα χέρια όποιο αποτέλεσμα και να έρθει, με την ευχή να είμαστε γεροί και να τα λέμε κάθε χρόνο.
Τέλος ας γνωρίζουμε όλοι ότι η διοργάνωση έχει και οργανωτικές δυσκολίες και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια που κάνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος Δημήτρης Εμανουηλίδης βοηθώντας την διοργάνωση και όχι «σκοτώνοντάς» τη στο βωμό μιας κάλπικης νίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου