Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Υποβολή ενστάσεων και ποινές ποδοσφαιριστών

                                               Άρθρο 23
                                       Υποβολή ενστάσεων
Ε) Για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή που, υποχρεωτικά, πρέπει να κατονομάζεται. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αναφέρονται οι συγκεκριμένοι λόγοι στους οποίος στηρίζεται η ένσταση.

Η ένσταση αυτή μπορεί να στρέφεται κατά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή –τακτικού ή αναπληρωματικού- ο οποίος αγωνίστηκε, από τους αναγραφόμενους στο Φ.Α.

5. α) Οι ενστάσεις των περιπτώσεων γ’, δ’, ε’, ζ’ και η’ της παρ. 1 αυτού του άρθρου, υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με συστημένη αποστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, μέσα σε δυο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται. Ειδικά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κατατίθενται στο πρωτόκολλο της οικείας επαγγελματικής Ένωσης υποχρεωτικά.
Όλες οι παραπάνω ενστάσεις που αποστέλλονται στην διοργανώτρια με συστημένη επιστολή, διαβιβάζονται υποχρεωτικά επί ποινής απαραδέκτου και μέσω FAX εντός της παραπάνω προθεσμίας.

11. Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της ΕΠΟ, η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα και επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

                                                 Άρθρο 10
                                     Ποινές ποδοσφαιριστών
Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων ευρώ (200), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για έναν από τους εξής λόγους:

Ι. Υβριστική συμπεριφορά –έργω ή λόγω- προς τους διαιτητή, βοηθούς, διαιτητές, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρό του αγώνα, στην διάρκεια του αγώνα ή στο ημίχρονο.

ΙΙ. Βλασφημία των ΘΕΙΩΝ

ζ) Ποινή αποκλεισμού δέκα (10) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή τετρακοσίων ευρώ (400), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς τους διαιτητή, βοηθούς, διαιτητές, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή ή γιατρό του αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου